Coriander

solidsurfacedesign

Coriander

solidsurfacedesign 2004

Eten in de tuin of op het terras is enorm populair in de zomer. Maaltijden worden meestal deels in de keuken bereiden (salade, brood, groenten) en dan vaak gekookt in de tuin op de grill.

Om meer flexibiliteit en comfort te bieden bij het kokerellen in de tuin, ontwierpen we de tuinkeuken ‘CORIANDER’. Naast een elektrische grill, bied de tuinkeuken ook een groot werkvlak en een watervoorziening. Voor dit object in Corian gemaakt zijn er geen dure voorzieningen nodig. Een klep voor de stroomvoorziening van de barbecue en een tuinslang voor de watertoevoer zijn al voldoende om de tuin of terras te transformeren in een functionele openlucht keuken. De hoge mate van flexibiliteit van de mobiele kookeenheid wordt aangevuld met het eenvoudig transport. De rolwielen aan de waterzijde en de geïntegreerde handvatten aan de grill-zijde garanderen dat het meubel makkelijk kan verplaatst worden door één persoon.

Het meubel zelf bestaat uit solidsurface Corian-platen die samengesteld zijn als een sandwich-constructie. Tussen de verschillende gekleurde Corian lagen zijn kanalen voor de elektriciteit en de waterleidingen. Aan één zijde van de kookeenheid werd een elektrische grill geïntegreerd, deze is voorzien van een rondlopende afdichtende (en isolerende) siliconestrip. Het heldere bedieningspaneel is geïntegreerd in het flexibele siliconen element om zo een gemakkelijke reiniging van de schakelaar te waarborgen.

Tegenover de grill is een waterbron die wordt bediend met een ergonomische voetpedaal. De fontein, die is verbonden met een standaard tuinslang, geschikt voor het wassen van handen, keukenwerkmateriaal en het wassen en het volgieten van karaffen e.d. Omdat het tuintoestel een éénvoudig toestel is, en we dit expliciet ook zo wilden laten tonen, loopt het water langs de ingesneden zijwand naar de onderzijde om daar spatloos in de grond te sijpelen. Tussen de grill en de waterzone is nog een werkblad om de lekkerste gerechten te kunnen bereiden. Het meubel wil de basic beleving van het buiten eten enerzijds faciliteren maar anderzijds toch nog het moment van eenvoud blijven behouden.

i.s.m. Jan-Hendrik De Groote, productontwerper