Notariaat Vyvey

Halle

Notariaat Vyvey

Halle 2018

Een klassiek herenhuis in Halle met meerdere gezichten, zowel qua architectuur als gebruik. Zo staat de gevel met grandeur in schril contrast met de achterbouw en verouderde staat van een deel hiervan. Daarnaast werd en zal het gebouw door verschillende gebruikers gebruikt worden. Een woongedeelte in de bovenste vertrekken, een kantoor op de gelijkvloers en twee bijhorende ontvangstruimten voor klanten. Het belangrijkste gebrek is het verschil in afwerking door laat aangebrachte eclectische decorelementen. Samenhang is dan ook volledig zoek vanwege deze verscheidenheid.

De keuze voor een zeer grondige verbouwing van de achterbouw is dan ook vanzelfsprekend. Daarnaast wordt het kantoorgedeelte grondig aangepakt en worden andere ruimtes van het hoofdgebouw mee afgewerkt. Dit zal resulteren in meer samenhang en een duidelijk geheel.

In de ontvangstruimte is gekozen om het zeer decoratieve en eclectische interieur een frisse maar nog steeds klassieke make-over te geven. De gedurfde keuze voor goudkleurige muren vervult in dat opzicht perfect die taak. Meubels in notelaar sluiten aan bij de oorspronkelijke uitstraling van het klassiek houten interieur en lichtgrijze stoffen akoestische panelen geven de ruimte warmte en akoestisch comfort.

In het voorste deel van het gelijkvloerse kantoor worden de raampartijen behouden, in het tweede deel worden grote ramen toegevoegd en komt een lichtvang in het plafond om indirect zonlicht binnen te brengen tot in de bureau’s. De andere ramen zitten namelijk weg van de zonkant.

ingenieur: Bob Huysman
landschaps architect: Buro Buiten